Boottochtje vanaf Oosterbeek

Veerweg, 6862 VW Oosterbeek

Het safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanaf twee locaties, in Oosterbeek en Arnhem komen de deelnemers aan boord om naar Loowaard te varen. Men ervaart het samengaan van de verstedelijking en de rivier naarmate het schip dichterbij Arnhem komt.

Er is veel natuur te zien, ook in het gedeelte door de stad. De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier, die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan. Het stedelijk gebied wordt verlaten na het passeren van de Andrej Sacharovbrug.

De vaarten duren ongeveer twee en een half uur en zijn altijd op dezelfde wijze opgebouwd; drie kwartier varen, drie kwartier excursie in een natuurgebied en weer drie kwartier terugvaren. Onze vaarten beginnen en eindigen altijd op dezelfde locatie.

De vaar- en wandelexcursies worden begeleid door deskundige gidsen. Onze vaarten richten zich op alles wat op de rivier, de oevers en het landschap eromheen te zien en te ervaren is. Op de heenreis vertelt de gids uitvoerig over de rivier, de oevers, de dieren (veelal vogels) en verdere bijzonderheden. Ongeveer halverwege de vaartocht meert het schip af en ga je over de lange loopplank aan wal met de gids voor de wandeltocht door het natuurgebied. Hier komt het goed schoeisel van pas, rivieroevers zijn vaak drassig. Tijdens de wandeling staat de gids regelmatig stil bij de bijzondere planten en geeft uitleg. Hij wijst ook op sporen van de oeverbewoners.

Meer info over Boottochtje vanaf Oosterbeek

Bereken route van Aan Veluwe naar Boottochtje vanaf Oosterbeek

Gerelateerde tips

Bekijk onze tips